The Bryant Tower / David Chipperfield Architects

first_img United States Year:  “COPY” Photographs The Bryant Tower / David Chipperfield Architects CopyAbout this officeDavid Chipperfield ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingApartmentsNew YorkOn InstagramOn FacebookUnited StatesPublished on April 30, 2021Cite: “The Bryant Tower / David Chipperfield Architects” 30 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?纽约布莱恩特塔楼 / 戴维·奇普菲尔德建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960901/the-bryant-apartments-david-chipperfield-architects Clipboard The Bryant Tower / David Chipperfield ArchitectsSave this projectSaveThe Bryant Tower / David Chipperfield Architects “COPY” Architects: David Chipperfield Architects Area Area of this architecture project Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960901/the-bryant-apartments-david-chipperfield-architects Clipboard Area:  21200 m² Year Completion year of this architecture project 2021 ArchDaily CopyMixed Use Architecture, Apartments•New York, United States Photographs:  Simon MengesClient:HFZ Capital GroupDesign Architect:David Chipperfield Architects LondonProject Director:David Chipperfield, Billy PrendergastProject Architect:Mattias KunzProject Team:Mira Abad, Pau Bajet, Gonçalo Baptista, Kleopatra Chelmi, Florian Dirschedl, Gabriel Fernandez-Abascal, Micha Gamper, Ines Gavelli, Maria Giramé, Christopher Harvey, Johannes Leskien, Nic Moore, Sergio PereiraContact Architect:Stonehill & Taylor Architects, P.C.Real Estate Consultant:Corcoran SunshineLighting Consultant:George Sexton Associates LLCAcoustic Consultant::Shen Milsom & Wilke LLCStructural Engineer:Severud Associates Consulting Engineers P.C.Services Engineer::WSP Group PLCFacade Consultant :Vidaris Inc.Main Contractor::T.G. Nickel & Associates LLCCity:New YorkCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Simon MengesRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreBulbs / Spots / Wall LightsiGuzziniLight Effects – TrickMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWoodBruagBalcony BalustradesText description provided by the architects. The Bryant is a 32-storey mixed-use tower building located on the southwest corner of Bryant Park, a nine-acre public park in Midtown Manhattan. Surrounded by historic landmark buildings, it faces the New York Public Library to the north and is situated near the celebrated Beaux-Arts style Knox Building to the east. The building comprises a hotel that extends to the 14th floor, with private residences above. These two components are served by two separate lobbies at street level, with two adjacent retail units animating the street front.Save this picture!© Simon MengesSave this picture!© Simon MengesThe building articulates three separate parts following the traditional tripartite composition of the New York tower: base, middle, and crown. The base occupies the full width of the site and contains a double-height ground floor as well as the first four levels of the hotel. A decreased footprint, together with an increased floor-to-ceiling height for the hotel bar and lounge, mark the start of the central section. This set-back creates an outdoor terrace accessible to both hotel guests and residential tenants while maintaining the elevation pattern of alternating medium and high-rise buildings along 40th Street. The crown is established by double-height spaces for the two penthouses at the top of the tower.Save this picture!© Simon MengesSave this picture!Floor planSave this picture!© Simon MengesAdhering to the conditions of the Landmarks Preservation Commission, the façade relates to the historic buildings nearby, offering a contemporary interpretation. The concrete mix contains different aggregates identical to the stone varieties found in the neighbouring buildings’ masonry façades. These polished precast concrete slabs and columns follow a tectonic grid composition lending the building a classical appearance and firmly asserting its place within the streetscape.Save this picture!© Simon MengesThe concrete building structure extends into the interior of the residences, reinforcing a sense of architectural substance and identity. Built-in furnishings conceal storage spaces and appliances while dividing the spaces, removing the need for partition walls, and allowing uninterrupted views around the perimeter. Floor-to-ceiling windows open on to Juliet balconies on the north and south façades for all residences, while the penthouses have double-height, colonnaded terraces with view over the city and park.Save this picture!© Simon MengesProject gallerySee allShow lessAl Modar Founders Pavilion/ TACO taller de arquitectura contextualSelected ProjectsSanmin Kindergarten / Fieldevo design studio + LinBoYang ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:Bryant Park, New York, NY 10018, United StatesLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Mixed Use Architecture Save this picture!© Simon Menges+ 13Curated by Paula Pintos Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *